Det finns mycket att se och göra i Vimmerby med omnejd. Om du har barn eller har barnasinnet kvar är ett besök på Astrid Lindgrens Värld ett måste! Vill du hellre lära dig mer om kvinnan bakom alla barnsagorna rekommenderar vi ett besök på Astrid Lindgrens Näs, platsen där hon föddes och växte upp. Känner du för lite spänning och äventyr kan ett besök hos skogens konung i Virum älgpark vara något för dig. Eller varför inte bara njuta av alla underbara sjöar som finns runt om Vimmerby. Ta med dig badkläder, en grill och lite mat så har du dagen ordnad. Tycker du om att fiska kan en idé vara att ta med sig fiskespöt. Glöm dock inte att kontrollera om fiskekort är något du behöver.

Aktiviteter & sevärdheter

Astrid Lindgrens Värld
I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet är hela tiden flytande.
Astrid Lindgrens Näs
Här föddes och växte Astrid Lindgren upp. Detta är platsen där hon har inspirerats till många av sina berättelse och böcker.
Nils Holgerssons Värld
I Nils Holgerssons Värld möter du ett Sverige i miniatyr och ges goda möjligheter att uppleva lek och spännande äventyr.
Virum Älgpark
Träffa skogens konung i dess rätta miljö. Mata dem och få kanske t.o.m. en blöt puss av dem!
Bullerbyn
Det var här i "Bullerbyn" som Astrid Lindgren hade sina tankar när hon skrev om barnen i Bullerbyn.
Kalles Lek & Lattjo
Låt det kittla i magen i rutschkanorna,
klättra och släng dig i det stora bollhavet.
Lek så länge du orkar!
Nossen badplats
Bara 10 minuter från Astrid Lindgrens Värld ligger sjön Nossen. Badplatsen anses som den bästa i Vimmerby Kommun och är mycket omtyckt.
Åbro Bryggeri
Åbro är Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste. Sedan 1856 har man bryggt öl med vatten från en och samma källa.
Åbro Brygghuset
Brygghuset Restaurang & Pub är inrymd i lokaler som tidigare var tapphall och miljön är gemytlig och rustik.
Filmbyn Småland
I Filmbyn får du uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump.
Kvilleken
Besök landets äldsta levande organism, Kvilleken. Med sina 1000 år och 14 meter i omkrets är den Nordens äldsta och till omfånget största träd.
Mariannelunds Karamellkokeri
Besök ett anrikt gammalt familjeföretag i godisbranschen. Tillverkning sker efter hantverksmässiga metoder och hemliga recept.
Show More
Ytterligare sevärdheter och aktiviteter finns på Vimmerby Turistbyrå
Ring oss nu för att boka
Call us now to book
Rufe uns jetzt an um zu buchen
+46 70 578 11 91
E-mail: info@ettlitetkrypin.se

© 2017 Ett litet krypin B&B

  • White TripAdvisor Icon
  • White Facebook Icon
Följ oss
Follow us
Folge uns bei